Belföld

Kilenc év fegyházat kértek a kiskorú fiút leitató edzőre szexuális erőszak miatt

Kilenc év fegyházat és kilenc év közügyektől eltiltást kért a Fejér Megyei Főügyészség arra a minősített szexuális erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolt férfira, aki leitatta, majd zaklatta a tanítványát tavaly nyáron. Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészség ajánlata csak arra az esetre szól, ha a férfi már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

A vádirat szerint a férfi az esti edzést követően felajánlotta a 17 éves tanítványának, hogy aludjon nála, ahol majd beszélgetnek a sportolói karrierjéről. Az edző rábeszélésére a fiú szeszes italt fogyasztott, amelytől ittas állapotba került.

A fiú arra kérte az edzőt, hogy hadd aludjon külön szobában, de a férfi ezt nem engedte meg, így egy szobában töltötték az éjszakát. Az edző szexuális cselekményre használta fel a védekezésre képtelen fiú állapotát, és fényképeket készített a mobiltelefonjával a történtekről. Amikor a kiskorú fiú ezt észlelte, akkor rákiáltott az edzőjére, és követelte, hogy azonnal törölje ki a fotókat, majd elhagyta a lakást.

A szóvivő tájékoztatása szerint az edző tagadta a bűnösségét a kihallgatása során. A főügyészség kilenc év fegyházat kért rá arra az esetre, ha az előkészületi ülésen részletes beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyalásról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik