Belföld

Tagadja tettét a kiskorú lányával hat éven keresztül fajtalankodó férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a szabadságvesztés súlyosítását indítványozta annak a Bács-Kiskun megyei férfinak az ügyében, aki több éven át erőszakkal és fenyegetéssel szexuális cselekmény tűrésére kényszerítette a kiskorú lányát.

A Kecskeméti Törvényszék kilenc év szabadságvesztésre és kilenc év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit május végén szexuális erőszak és szexuális kényszerítés miatt.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi a vérszerinti gyermekét 10 és 16 éves kora között rendszeresen zaklatta az otthonukban szexuálisan, és erőszakkal illetve fenyegetéssel a szexuális cselekmény tűrésére, egy esetben pedig annak végzésére kényszerítette.

A férfi a bűncselekmény hiánya okán történt felmentését, míg a védője felmentésért és enyhítésért fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen. Az ügyészség azonban a büntetés súlyosításáért fellebbezett. Az ügyészség fellebbezését a másodfokú ügyészség is fenntartotta. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú nemi erkölcs elleni bűncselekményeket saját kiskorú lánya sérelmére elkövető férfival szemben lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik