Belföld

Lázár János: felelősségre kell vonni a teniszszövetségnél hiányt okozókat

Interjút adott a Népszavának Lázár János a Népszavának, a téma a Magyar Tenisz Szövetség volt, amelynek nemrég a korábbi miniszter lett az elnöke.

Az előzményekről már mi is többször beszámoltunk: A Magyar Tenisz Szövetségnél 3,8 milliárdos tartozás halmozódott fel az előző elnök, a fideszes Szűcs Lajos idején, játékosoknak és munkavállalóknak is tízmilliókkal tartoznak. A brutális tartozás és a zavaros helyzet miatt odáig fokozódott a feszültség a szövetségben, hogy Szűcsnek távoznia kellett, Lázár ült a székébe.

Lázár János szerint fideszes elődje nem felelős a többmilliárdos hiányért
A volt miniszter új feladata a Magyar Tenisz Szövetség rendbe rakása lesz.

Mindenkit meghallgattam, elég hamar kiderült, hogy rengeteg konfliktus van a sportágban. Segíteni szeretnék, nem tovább szítani a feszültséget, ezért például az volt az egyik feltételem, hogy nem akarok senkivel harcolni, nem akarok senkit legyőzni. A kompromisszumos megoldások megtalálásához időre volt szükség

– mondta Lázár.

De azt is kijelentette Lázár, hogy „nem vagyok a nagy presztízsberuházások híve.”

Erre a Népszava munkatársa azt mondja, hogy „ezzel a véleményével szembemegy a stadionokat, csarnokokat álmodó és építő kormánystratégiával.” És Lázár ezt nem is cáfolja. „A véleményemet bárkivel szemben vállalom, egyébként logikus érvekkel Orbán Viktor meggyőzhető. A magyar tenisz többet profitál abból, ha minél több településen kezdenek el játszani, mint egy teniszközpontból. Az is igaz, hogy Magyarországon a profi sport nem tud piaci viszonyok között működni, mindenképpen szüksége van állami forrásokra. Az arányokra kell odafigyelni.”

A több milliárdos hiány okozóiról azt mondja Lázár:

Mindenképpen meg kell találni és felelősségre vonni őket, ez nem kérdés. A magam részéről mindent megteszek ezért, de szükség van az illetékes hatóságokra is. Év végéig le kell zárni a múltat, minden beszállítóval és szövetségi munkatárssal szemben rendezzük a tartozásokat. Minden követelést megvizsgáltatok, a túlárazottak kifizetését nem fogom támogatni.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik