Belföld

Hadházy: Magyarországon még a börtönök is lopnak

Azt kell mondanom, Magyarországon még a börtönök is lopnak

– kezdte Hadházy Ákos csütörtöki online korrupcióinfós sajtótájékoztatóját. Az ellenzéki országgyűlési képviselő a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága beszerzési szerződéseit vizsgálta át. A BVOP eddig a törvényi kötelezettség ellenére sem tette közzé a dokumentumokat, csak a politikus kérésére tették ki azokat a parancsnokság honlapjára.

A közzétett adatokból derült ki, hogy a BVOP-nak 50 millió forintos éves szerződése van a kormánypropaganda legfőbb gyártójával. Hadházy szerint az, hogy a magyarországi börtönök irányító szerve médiaügynökségi szolgáltatások elvégzésével bízta meg a New Land Media Kft.-t., elsőre is bizarr, hiszen mit akarnak hirdetni a börtönök. De még súlyosabb az ügy, ha tudjuk, hogy nem is a BVOP reklámjai kerülnek ennyibe, hanem csupán a médiaügynökségi feladatok, vagyis az, hogy a cég megkeresi a hirdetések megjelentetésének leghatékonyabb helyét és módját: meghatározza, hol, mikor, milyen erősséggel és mennyiért reklámozzon a megbízó.

A New Land Media hatalmas megrendeléseket kap a kormányreklámok legyártására és közzétételére. A 2018-as adatok szerint több mint 52 milliárdos forgalmat bonyolított a cég. Az összeget a jelek szerint az állami cégek és intézmények külön megrendelései is növelik.

Korrupcióinfó / BV

Magyarországon még a börtönök is lopnak, ezért tartottam a mai korrupcióinfót egy börtön ajtajában. A BV évi 50 milliót (!) fizet Rogánék kedvenc cégének, hogy megmondja, kinél hirdessenek (hirdessenek a börtönök?!). Ráadásul a börtönök is részt vettek abban a csalás sorozatban, amelyről az FBI is megállapította, hogy a Microsoft kormánytagokat korrumpált. Az, hogy állítólagos 3000 új határőrnek 1 milliárdért ezerért adnak el egy egyenruha szettet, már csak részletkérdés- hogy a ruhák minősége indokolja-e az árakat, azt a rendőrökről kellene megkérdezni. Részletek a videóban, dokumentumok itt: http://www.korrupcioinfo.hu/bortonmedia/#korrupcióinfó

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. július 30., csütörtök

Hadházy két további furcsa tételt emelt ki a BVOP-s szerződések közül. Az egyik a Microsofttal kötött megállapodás, amely 50 ezer forintos óradíjat biztosít tanácsadásra, „ha lefagy a Windows”, a másik pedig a határőrök számára készített ruhák előállítására kötött szerződés. A rendőrség 3000 újonc határőr számára rendelt teljes öltözetet a rabokkal dolgozó BV Holdingtól. A ruhák újonconként 300 ezer forintba kerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik