Belföld

Terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják a rendőrök megölésével fenyegetőző tanút

Letartóztatását indítványozta a Fővárosi Nyomozó Ügyészség annak a 43 éves férfinek, akit a TEK-esek segítségével  fogtak el a nyomozó ügyészek azok után, hogy többször is megöléssel fenyegette a rendőröket.

A megalapozott gyanú szerint a férfi tavaly decemberben is idén januárjában több beadványában, amelyeket egy végrehajtónak, illetve az Országos Rendőrfő-kapitányságnak, valamint a Terrorelhárítási Központnak címzett, azzal fenyegetőzött, hogy rendőrök életét fogja kioltani. A nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat eredményes felderítése és feljelentése alapján indult.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Terrorelhárítási Központ professzionális segítségével januárban elfogta a férfit,  majd gyanúsítottként hallgatta ki emberölés előkészülete miatt. A ténybeli beismerő vallomást tevő férfit ekkor szabadlábra helyezték, mert nem volt rá adat, hogy valóra akarná váltani a fenyegetéseit.

A férfi azonban később ismét a Nemzeti Védelmi szolgálat látókörébe került. Hat hónappal később ugyanis ismét a rendőrök megölésével fenyegetőzött, amikor tanúként szerették volna kihallgatni egy büntetőügyben. Ezzel a tanúkihallgatás elkerülése volt a célja, akadályozva a rendőrség törvényes feladatainak ellátását.

A nyomozó ügyészek a TEK-esekkel együtt ismét elfogták a férfit, akit terrorcselekmény előkészületével is meggyanúsítottak és őrizetbe vettek. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség bűnismétlés veszélye, és a gyanúsított eljárásban való jelenlétének biztosítása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását.

Olvasói sztorik