Belföld

Öt nyelven tették közzé a távozó indexesek, mi történt velük

Nagyon sok megkeresést és kérdést kapunk, úgyhogy összeszedtük a legfontosabb információkat a helyzetünkről – írja az Index távozó szerkesztősége Facebook-oldalán. A posztban arról is írtak, hogy mivel elképesztően nagy körülöttük a nemzetközi sajtóérdeklődés, szeretnék a külföldi kollégák helyzetét egy többnyelvű anyaggal segíteni.

Így egy sajtóanyagot tettek közzé, méghozzá öt nyelven: magyarul, angolul, németül, franciául és spanyolul. Ebben többek közt azokra a kérdésekre adnak választ, hogy mi a jelenlegi konfliktus pontosan, mit tartanak független működésnek vagy miért állt fel a szerkesztőség.

Elfogadhatatlannak tartjuk Dull Szabolcs menesztését. Többször kérte a teljes szerkesztőség, hogy helyezzék vissza a főszerkesztőt, de ettől a menedzsment mereven elzárkózott. Ez egy olyan erős beavatkozás a szerkesztőség független működésébe, ami szerintünk elfogadhatatlan. Nyilván ennél sokkal részletesebben is meg tudnánk indokolni a döntésünket, de többeket erős titoktartási szerződés köt, amit csak a tulajdonos oldhat fel

– közölték.

Kiemelt kép: Bődey János/index.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik