Belföld

Donáth Anna: Több Balaton, kevesebb Fidesz

Üzent a miniszterelnöknek. A magyar tenger nem magántenger!

Orbán Viktor Facebook-oldalán „Több Balaton, kevesebb Brüsszel” szöveggel néhány napja megosztotta nyaralós fotóját, amire a Momentum EP-képviselője most reagált.

Több Balaton, kevesebb Fidesz.

Most csak ennyit írt fotójához Donáth Anna.

Néhány napja ugyanakkor pontosan elmagyarázta, mire gondol. Szerinte a Balatont mindig is ellopták az önkényurak. A tó sokszor megszenvedte már a politikusok kisajátító nyomulását.

Felidézte, hogy hetven éve Aliga lakóit Rákosi Mátyás és a párt igényei miatt szinte pár óra alatt kitelepítették otthonaikból, és elkezdték kiépíteni az önkényurak elzárt luxusparadicsomát, ahol idővel az MSZMP nyaraltatta legmagasabb szintű elvtársakat.

Ma már ehhez nem kell erőszak sem: adóforintjainkat és az EU-s forrásokat odaadják a miniszterelnök barátainak és családtagjainak, akik egyszerűen megveszik a Balatont. Igen, lassan „a” Balatont. A NER-nek már nem is elég egy pártüdülő, nem elég tucatnyi szálloda: addig nem nyugszanak, míg a Balaton Orbán Viktor kerti medencéje nem lesz.

Szerinte ez a fideszes körbekerítés csak átmeneti epizód lesz a 22 ezer éve létező tó életében, de a magyaroknak fontos,

hogy még hány balatoni nyarat tud ellopni tőlük a NER. A Balatonról kiszoruló hétköznapi polgárok érdekében, a mindannyiunkat megillető Balaton érdekében védelmezzük a maradék szabadstrandokat.

 

Kiemelt kép: Donáth Anna / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik