Belföld

Kirakták Bodolait a Nemzeti Választási Bizottságból

Részletes cikket közölt a Válasz Online az Index körüli eseményekről. A cikkben körvonalazódik, hogy milyen folyamatok vezettek Dull Szabolcs főszerkesztő kirúgásához, majd az újságírók tömeges felmondásához: nem valamiféle baloldali belharc rajzolódik ki – mint a kormánypárti propagandasajtó által terjesztett összeesküvés-elméletekben –, hanem egyértelmű kormánypárti nyomás, ami az Indamédia élére helyezett Vaszily Miklóson keresztül érkezett, majd fokozódott.

A cikkből két, eddig nem tudott részlet is kiderült:

az egyik, hogy Sztankóczy András, aki pár nappal ezelőttig a Válasz újságírója volt, úgy esett be szerkesztőségi ülésre Dull kirúgásának napján, hogy arról pletykáltak, ő lesz a következő Index-főszerkesztő.

Sztankóczy ezt nem cáfolta, és a szerkesztőségi ülésen kialakult vita hevében elárulta, hogy már igazgatótanácsi tag az Indamédiánál. Sztnkóczy már nem dolgozik a Válasznál, és még nem főszerkesztő, de it-tag továbbra is.

A másik újdonság, hogy Bodolai László, a Dull Szabolcsot menesztő tulajdonos már nem tag a Nemzeti Választási Bizottságban, ahol az LMP delegáltja volt. A napokban a botrány miatt kitették a Tilos Rádióból is, ahol műsort vezetett.

Frissítés: Tilos Rádió kuratóriuma a Válasz Online cikkének megjelenése után jelezte: az Index-botrány hatására valóban megbeszélték Bodolaival, hogy jobb, ha egy ideig szünetelteti a műsorait a rádión, de nem foglalnak állást ellene és továbbra is a Tilos Rádió tagja marad.

Kiemelt kép: MTI / Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik