Belföld

A traktoros szerint a sebességváltó okozta a balesetet, amelyben meghalt egy ötéves kislány

Péntek este közlekedési balesetben meghalt egy ötéves gyermek a Vas megyei Nemeskolta és Sorkifalud között, ahol traktor és személygépkocsi ütközött. A kislányt a gyermeküléssel együtt tépte ki a mezőgazdasági jármű a kocsiból.

A rendőrség szerint a traktoros, egy húszéves férfi a stoptáblát figyelmen kívül hagyva hajtott a kereszteződésbe, összeütközött a gépkocsival.

A traktort vezető 20 éves fiatal a 112pressnek azt állította, hogy műszaki hiba miatt nem tudott megállni a stoptáblánál, amit villogással jelzett az előtte haladó kísérő járműnek.

Több mint 1500 bálát hordtam itt. Minden fordulónál megy előttem egy Nissan Navara terepjáró vezetőautóként, hogy a szemből jövők észleljék, hogy nagy jármű érkezik. 150 méterrel a kereszteződés előtt elvettem a gázt, de a traktor nem reagált. A tizennyolcadik sebességfokozatból kapcsoltam vissza az elektronikus váltót, közben letéptem a műanyag burkolatot, hátha valamilyen kábel rázódott szét

– mondta a traktor vezetője.

A sofőr szerint villogtatással jeleztem a vezető autónak, hogy baj van, de a kereszteződés előtt csak a hetedik sebességig tudott visszaváltani, és nem sikerült lefékeznie a kereszteződés előtt, ezért nem tudta elkerülni az ütközést.

A kísérő autó próbálta figyelmeztetni az érkező autót, de nem tudták elkerülni a balesetet: a traktor a Mazda hátsó oldalába csapódott. Az ötéves kislányt a helyszínen még sikerült újraéleszteni, de a szombathelyi kórházban meghalt.

(Via: Blikk.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik