Belföld

Bodolai: Dull Szabolcsot Németországban a rendőrök szíjon vezették volna el

Nagyon súlyos állításokat közölt Dull Szabolcsról, az Index kirúgott főszerkesztőjéről egy zárt Facebook-csoportban Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, aki egyúttal a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A bejegyzés tartalma hamar kiszivárgott, a valódiságát pedig a Media1 ellenőrizte le, miután a lap telefonos megkeresésére Bodolai László megerősítette, valóban ő írta a posztot. A Media1-nek elmondta, a bejegyzést azért írta, mert LMP-hez köthető személyek megpróbálták rajta számonkérni, mi történik az Index körül, holott ő sosem akarna ártani a lapnak, azt mindig védelmezte. Bodolai szerint a bejegyzéssel érthetőbbé kívánta tenni a folyamatokat. Hozzátette, a bejegyzésben szereplő információkat megpróbálta elmagyarázni a most távozó újságíróknak is, de ők már annyira fel lettek hergelve ekkorra, vagy csak nem értették a helyzetet, hogy csak sértegették őt.

Az említett Facebook-bejegyzésben Bodolai annak a véleményének adott hangot, hogy szerinte Dull Szabolcsot

Németországban rendőrök szíjon vezették volna el,

vagyis büntetőjogi következményei lennének annak, amiért a konkurenciának – nevesítette is a 24.hu-t és 444-et – információkat adott ki az Index.hu Zrt. igazgatósági ülésén elhangzottakról.

Súlyos állítása Bodolainak az is, hogy befutott hozzá több olyan infó, miszerint „Dull Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása.”

Bodolai a bejegyzésében úgy véli, most a kialakult helyzetben „a konkurencia röhög a markában, a ballib pártok rá próbálják verni Orbánra, ellenem felépített hecckampány folyik, mert hoztam egy olyan munkaügyi döntést, ami nem volt elkerülhető”.

Azt is írta, hogy „Dull semmit sem kockáztat, amíg én a teljes vagyonomat, ha fejre áll a cég”. Bodolai szerint a felmondás nem úgy történt, ahogy Dull Szabolcs azt előadta, valójában a távozó főszerkesztő „fellázította a szerkesztőséget”, majd „telekürtölte a sajtót”, hogy megzsarolták.

Bodolai szerint a szerkesztőségnek tudnia kellett, hogy Dull visszavételének követelése teljesíthetetlen feltétel volt ilyen előzmények, vagyis az elnök részéről a főszerkesztőbe vetett bizalom megrendülése után, mégis „hihetetlen hangnemet megütve” kezdtek el beszélni a szerkesztőség tagjai.

A Media1 megkereste Dull Szabolcsot, hogy mit szól Bodolai kijelentéseihez. A volt főszerkesztő és igazgatósági tag azt mondta, később reagál majd.

Kiemelt kép: Bodolai László, a Nemzeti Választási Bizottságba a Lehet Mást a Politika (LMP) által megbízott tag aláírja az esküokmányt az Országházban 2018. május 14-én. MTI Fotó: Kovács Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik