Belföld

Gyanúsítottként hallgatták ki a 14 éve eltűnt Koncz Judit élettársát

Kiadták az olasz hatóságok D. Lajost, akit azzal gyanúsítanak, hogy tizennégy évvel ezelőtt megölte az élettársát, Koncz Juditot. A szentesi albérletéből eltűnt kisgyermekes anyuka földi maradványait néhány héttel ezelőtt találták meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztályának a munkatársai.

A külföldön élő férfit európai elfogatóparancsot követően fogták el Bologna közelében. D. Lajost tegnap adták ki Magyarországnak az olasz hatóságok. A férfit azonnal bűnügyi őrizetbe vették a gyanúsítotti kihallgatása után.

A Magyar Nemzet korábbi cikke szerint Koncz Judit 2006 július 22-én tűnt el. Az eltűnése már akkor gyanús volt, mert a kutyáját megmérgezték és egyedül volt az üres lakásban a kétéves kislánya. A rendőrség nagy erőkkel kereste, de nem találták sehol. Pedig minden szóba jöhető helyet átnéztek és katonai búvárok fésülték át a Tisza érintett szakaszát, azt gyanítva, hogy vízbe fulladt. D. Lajos sem segítette a nyomozást, és végig tagadta, hogy bármi köze lenne az asszony eltűnéséhez.

Koncz Judit édesanyjának például azt mondta anno, hogy a nő él és külföldön dolgozik prostituáltként. Ők azonban nem hittek neki. A rendőrség július elején közölte, hogy megtalálták az áldozat holttestét. Az olasz hatóságok pedig gyorsan ki is adták magyar kollégáiknak az emberöléssel gyanúsított férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik