Belföld

Ugye milyen jó, hogy nem vagyunk ellenzékiek? – kérdezte a fideszes polgármester, miután 50 milliós állami támogatást jelentett be

Filvig Géza, Kalocsa fideszes polgármestere egy olyan videót tett közzé a Facebook-on, amelyben a megkapott állami támogatást a város kormánypárti irányultságával köti össze közvetlenül. Azt mondja ugyanis:

Tájékoztatás bértámogatásról (2020.07.23.)

Kedves kalocsaiak!Ez a jó hírek hete! Kedden örömmel jelentettem be, hogy Kalocsa Város Önkormányzata 138 millió forint egyedi kormánytámogatást kapott az óvodaépítésre.Most pedig arról szeretném tájékoztatni Önöket, hogy az önkormányzatunk további 50,5 millió forint támogatást kapott a kormánytól.A 305/2020. (VI.30.) Kormányrendelet, illetve kincstári elektronikus rendszer adatai alapján Kalocsa Város Önkormányzata 50 478 199 Ft összegű kiegészítő támogatásban részesült.2020. évben a kötelező béremelések miatt a települési önkormányzatok által biztosított egyes közszolgáltatásokat érintő bérintézkedések kiadásainak támogatásáról a központi költségvetés kiegészítő támogatást biztosított a települési önkormányzatok számára a minimálbér és a garantált bérminimum 2020. január 1-jétől történő emelésének kompenzálásaként. Köszönöm a kormányzati támogatást!Ugye milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk!

Közzétette: Filvig Géza – 2020. július 23., csütörtök

Kedden örömmel jelentettem be, hogy Magyarország Kormányától Kalocsa megkapta a 138 millió forint támogatást az óvodaépítéshez. Most egy újabb 50,5 milliós kormányzati támogatásról tudok beszámolni.

–        kezdi beszédét.

Ez a támogatás nagy segítség városunknak, mert így a kötelező béremeléseknek a pluszfinanszírozását nem a városi, nem az önkormányzati költségvetésből kell finanszíroznunk, nem azt terheli. Köszönöm szépen ezt a kormányzati támogatást is. Ugye milyen jó, hogy nem ellenzéki város vagyunk?

Filvig ezzel egyértelműen arra utal, hogy az állami támogatások megítélésénél az önkormányzat kormánypárti, illetve nem kormánypárti volta meghatározó, és az ilyen döntéseknél ez lehet a legfontosabb szempont.

A kalocsai közgyűlésben egyébként hét fideszes és négy nem kormánypárti képviselő ül tavaly ősz óta.

Kiemelt kép: A Fidesz központi kampányzáró rendezvényének kezdésére várakozók Székesfehérváron, a Városház téren az Országalmánál 2018. április 6-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik