Belföld

Polt Péter szerint ingyen juthatott a 19 ezer pedofil képhez Kaleta

A nyomozás során nem merült fel arra vonatkozó konkrét adat, hogy Kaleta Gábor fizetett volna a számítógépén talált 19 ezer pornográf felvételért, s hogy más tiltott tevékenységet is végzett volna a vádiratban írtakon túl– ezt a legfőbb ügyész, Polt Péter válaszolta Szél Bernadett írásbeli kérdésére.

A képviselő arra szeretett volna választ kapni, hogy az ügyészség miért tartotta titokban a volt perui nagykövet ellen indult eljárást a külföldi nyomozás után, s hogy Kaleta fizetett-e a gépén talált gyomorforgató képekért. De Szél arra is szeretett volna választ kapni, hogy Kaleta milyen módon vett részt a külföldi hatóságok által felderített pedofil hálózatban,  s végzett-e más tiltott tevékenységet.

Fellebbezett Kaleta Gábor, folytatódik az ügye
Pedig a volt nagykövet korábban mindent beismert.

Polt a képviselőnőnek küldött válaszában azt írta még, hogy az ügyek egyedi sajátosságainak és az eljárások eredményes lefolytatásának mindenkori szem előtt tartásával történik annak megítélése, hogy az arra jogosult főügyésszég mely ügyekben ad ki közleményt. Mindezek mellett az egyes ügyekben érkező egyedi megkeresésekre az ügyészség a jogszabályok keretei között válaszol.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a volt perui nagykövet egy évet kapott két és fél évre felfüggesztve, valamint 540 ezer forintos pénzbüntetés fizetésére kötelezték azért, mert egy nemzetközi pedofilhálózat felderítésekor kiderült: 19 ezer pedofil tartalmú képet tárolt a szolgálati laptopján. Kaleta mindent beismert a bíróságon, ügyvédje pedig azzal védekezett, hogy védence mélyen vallásos és óriási lelkiismeret-furdalás gyötri. Az ügyészség elfogadta a büntetést, Kaleta és védője azonban enyhítésért fellebbezett.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik