Belföld

Bodolai: Nekem provokációnak tűnt Dull Szabolcs visszavételét kérni

Engem is meglepetésként ért, hogy ilyen hirtelen és nagy számban felmondanak. Ugyan voltak erről sajtóhírek, de csak akkor lehetünk ebben biztosak, ha tényszerűek a dolgok.

– mondta Bodolai László, az Indexet tulajdonló kuratórium elnöke a 168 Órának arra, hogy a lapvezetéssel együtt hetven ember mondott fel ma az Indexnél.

A csütörtöki lapértekezletről azt mondta, kemény hangú volt, ahol világossá tette, nem fogja visszavenni a korábbi főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. Úgy ítélte meg, ekkor már érzhető volt, hogy többen fel fognak mondani.

Bodolai azt is elmondta a lapnak, hogy legközelebb hétfőn megy be a szerkesztőség épületébe, akkor fogja áttekinteni a helyzetet. Azt mondta, csak a tények ismeretében fogja tudni megmondani, hogyan működtethető tovább az Index.

Szerinte ő mindent megtett a felmondási hullám megállításáért:

Nekem provokációnak tűnt Dull Szabolcs visszavételét kérni, mint egyetlen lehetőség, mert pontosan tudták, ebbe nem fogok belemenni. Ők már eleve úgy mentek oda, hogy tudták, nem lesz semmiféle megegyezés.

Ugyanakkor azt is elmondta, hogy ez lehetetlen követelés volt.

Egyetlenegy dolgot nem voltam hajlandó engedni: egy olyan személyt visszavenni a szerkesztőség élére, aki konkrétan üzleti titkot szivárogtatott ki a konkurenciának, aki most tapsol annak, ami történik most az Index környékén.

Bodolai az Azonnalinak is megszólalt: azt mondta, nagyon csalódott a szerkesztőségben, hiszen három évig „tartotta a hátát” tulajdonosi képviselőként, ügyvédként pedig még régebb óta képviselte őket.

nagyon kényelmes állapot volt nekik, ennyire szabadok sosem voltak, mint ebben a három évben. A függetlenségi barométer átállításával viszont olyan helyzetet teremtettek, hogy onnantól már csinálhattam bármit…

– tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy nem bánta-e meg Dull kirúgását, Bodolai határozott nemmel válaszolt.

Az Indexet nem én vertem szét, ők szabtak nekem lehetetlen feltételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik