Belföld

Szigliget teljes vezetése lemondott

Szerda reggel lemondott tisztségéről Balassa Balázs, Szigliget független polgármestere, és felállt az önkormányzat négy független tagból álló képviselő-testülete is — értesült a hirbalaton.hu.

Nagyon nehéz döntés volt, de úgy érzem, hogy ma már nem lehet aszerint az értékrend szerint végezni a munkámat, amiben hiszek, és amit képviseltem az elmúlt 22 évben

— közölte a lap megkeresésére Balassa Balázs, aki hozzátette:

A képviselő-testülettel ismertettem a fenti elhatározásomat, és mivel átérzik a döntésem súlyát és egyetértenek az érveimmel, ezért úgy határoztunk, hogy 2020. július 22-én a képviselő-testület kimondja feloszlását.

A polgármester lemondása pontos okát nem árulta el, mindössze annyit közölt a lappal, hogy egyre nehezebben élte meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat.

Rá kellett döbbennem arra, hogy nagyon megváltozott az a közeg, ami körül vesz bennünket, és amiért korábban időt, energiát nem kímélve szerettem dolgozni. Végső döntésem meghatározó okát még nem szeretném nyilvánosságra hozni

— fogalmazott. Annyit azért elmondott, hogy nem helyi, hanem külső okok miatt szakítja meg ciklusát.

A lap hozzátette: Szigliget működése azért volt példaértékű az elmúlt években, mert balatoni településként ellen tudott állni a befektetői nyomásoknak, és a beépítési láznak.

Kiemelt kép: Bodnár Boglárka/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik