Belföld

Meglépett a bűnügyi felügyeletből a budapesti rabszolgatartó

Megint őrizetbe vette a Fővárosi Nyomozó Ügyészség azt a 49 éves budapesti férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy éveken át  dolgoztatott kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket. A férfit azért kellett újra őrizetbe venni, mert a bíróság döntése után pár nappal megszegte a bűnügyi felügyelet szabályait.

A megalapozott gyanú lényege szerint egy negyvenkilenc éves férfi a 2017-2020. között három, kiszolgáltatott helyzetben levő férfit bírt munkára, kettejüket a tanyáján, egyiküket a lakóhelyén lévő melléképületben szállásolta el. Az egyikük hárommillió forint értékű ingatlanát átíratta a saját hozzátartozója nevére, de a vételárat nem fizették ki.

Amikor a megkárosított férfi a munkavégzés során megsérült, a férfi csak késve vitte el orvoshoz, ezért a férfinak két lábujját is amputálni kellett. A szerencsétlenül járt férfit a gyanúsított később bántalmazta is, ezért a férfi megszökött tőle.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette a három rendbeli, minősített eseti emberkereskedelem, valamint csalással és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsított férfit, majd indítványozták a letartóztatását.

A nyomozási bíró bűnügyi felügyeletbe helyezte a gyanúsítottat, s előírta a számára, hogy nem hagyhatja el Budapestet, és heti három alkalommal jelentkeznie kell a rendőrségen.

A gyanúsítottat nem különösebben érdekelte a kényszerintézkedés. A bíróság döntését követő harmadik napon ugyanis Budakalászra utazott, hogy találkozzon egy védelem által indítványozott tanúval. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség az új tényekre figyelemmel ismételten őrizetbe vette a férfit, s indítványozta a letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik