Belföld koronavírus

Elítélték a maszkokat saját kocsijába pakoló csömöri portást

Hat hónap börtönre ítélte a Gödöllői Járásbíróság bíróság azt a portásként dolgozó férfit, aki maszkokat és kézfertőtlenítőket akart ellopni a munkahelyéről az országban elrendet vészhelyzet ideje alatt. A bíróság a büntetés végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette.

A férfi egy hulladékgazdálkodással is foglalkozó cégnél dolgozott. Április 23-án éjszakai műszakban végezte feladatait, amikor elhatározta, hogy lopni fog a cég telephelyén lévő raktárból. Kikapcsolta a megfelelő riasztót, majd 1 millió forintot meghaladó árut pakolt be a saját autójába.

Az eltulajdonítani tervezett termékek között több száz egészségügyi maszk és több liternyi kézfertőtlenítő is volt. Munkaideje lejártakor a férfi kocsijával el kívánta hagyni a cég telephelyét, azonban területi vezető egy ellenőrzés során megtalálta nála az elrejtett árukat. Ezeket visszavette tőle, így vállalatnak nem keletkezett kára.

A férfi beismerte a terhére rótt bűncselekményt. Bár több enyhítő körülmény szólt mellette – büntetlen előéletű és két kiskorú gyermeket nevel – azonban a bűncselekményt a Covid-19 vírus okozta járvány miatt az országban elrendelt veszélyhelyzet ideje alatt követte el. Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik