Belföld

Sokkal súlyosabb büntetést kaphat kiskorú lányokat prostitúcióra kényszerítő apa a fiával

A Kecskeméti Törvényszék emberkereskedelem  miatt a kecskeméti férfit 10 év, a bűncselekmény elkövetésekor még fiatalkorú fiát 5 év szabadságvesztésre ítélte. Az elkövetők és védőik a büntetés enyhítéséért, a Fellebbviteli Főügyészség pedig annak súlyosításáért fellebbezett.

Apa és fia 2013-ban hónapokig a kecskeméti házukban lakó fiatal, kiszolgáltatott élethelyzetben levő nőket kényszerített prostitúció folytatására. Amikor a lányok közölték, hogy nem akarnak eleget tenni az elvárásaiknak,bántalmazták, esetenként ennek során emberi mivoltukban is durván megalázták őket.

A nőket útmenti parkolókba szállították ki, esetenként Ausztriában is „dolgoztatták” őket. Az egyik nő segítség kérését követően sikerült az apát elfogni, őt az osztrák bíróság emberkereskedelem miatt 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte. Az idősebb férfit testi sértés miatt is elítélte a Kecskeméti Törvényszék.

A négy nő közül ketten még nem töltötték be a 18. életévüket, ezért a bűncselekmények súlyosabb megítélésévű váltak. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezését fenntartva a kiszabott büntetések lényeges súlyosítását indítványozta. Az ügyben a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik