Belföld

Bűnügyi felügyeletből, rendőrségről, javítóból is megpróbált megszökni egy fogoly

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség az ellen a kényszerintézkedés alatt lévő fiatal ellen, aki néhány napon belül háromszor is megpróbált megszökni.

A fiatalkorút 3 év 10 hónap javítóintézetre ítélték tavaly novemberben elsőfokon rablás és fogolyszökés miatt. A bíróság a döntés jogerőre emelkedéséig fenntartotta a bűnügyi felügyeletét, megtiltva ezzel azt, hogy a fiatalkorú engedély nélkül elhagyja füzesabonyi lakóhelyét. A fiatal február 7-ig tartotta is magát ehhez az előíráshoz, azonban akkor úgy döntött, hogy megszökik az otthonából. Levágta a lábára felhelyezett nyomkövetőt, és egy másik füzesabonyi ingatlanba távozott, ahol a rendőrség másnap délelőtt találta csak meg.

Amikor elfogták, bekísérték a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra, ahol a rácsokkal védett, zárt előállító helyiségében helyezték el. A fiú innen délután a mellékhelyiségbe ment, ahová a szolgálatirányító parancsnok gumibottal a kezében elkísérte, majd a nyitott ajtóba vigyázott arra, hogy meg ne szökjön. Óvatossága nem volt alaptalan, ugyanis a fiatalkorú nyomban megpróbált elszaladni amint kilépett a mosdóból. Kitépte magát a rendőr kezéből és végigfutott a földszinten egy üvegajtóig, amiről azt hitte, hogy azon át az utcára juthat. Az ajtó azonban az Igazgatásrendészeti Osztályra vezetett, így sikerült másodszor is elfogni.

A történtek után a bíróság elrendelte a letartóztatását, és az EMMI Debreceni Javítóintézetébe szállították. Itt azonban már a befogadásakor kiugrott egy két méter magas földszinti ablakon, átrohant az udvaron, majd elbújt a kerítés tövében egy nagy kupac avar alá. Kézre kerítésére nyomozócsoport érkezett a helyszínre, akik némi keresés után megtalálták a rejtőzködő fiatalembert. A fiú jelenleg is kényszerintézkedés hatálya alatt áll.

Az Egri Járási Ügyészség két rendbeli fogolyszökéssel, valamint egy rendbeli fogolyszökés vétségével vádolja a több büntetőeljárás hatálya alatt álló elkövetőt, akivel szemben – háromszori szökése miatt – az ügyészség fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztést kért a vádiratban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik