Belföld

Drogot csempészett, hogy rendezni tudja a családi problémáit

Kábítószer-kereskedelem kísérlete miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az ellen a szerb férfi ellen, aki közel 13 kg marihuánát akart egy autóban elrejtve Szerbiából Prágába csempészni tavaly októberben, de lebukott  a tompai határátkelőnél lévő vámvizsgálat során.

A szerb férfinek pénzre volt szüksége a családi problémái miatt. Az egyik ismerőse felajánlotta, hogy ha kannabiszt szállítana külföldre, akkor a szállítás után adna neki 1500 eurót. A megbízó utasításának megfelelően a férfi Koszovóba autózott, majd egy benzinkútnál hagyta a kocsit Az autóban az indítókulcs is benne volt, hogy az ismeretlen bűntársak el tudják rejteni benne a drogot.

Mintegy két óra múlva kapta vissza a kocsit azzal az utasítással, hogy a kábítószernek október 26-án délre Prágában kell lennie, ahol további utasításokat fog kapni a drog továbbadásáról.

A férfi október 25-én el is indult a szerbiai otthonából az autóba rejtett droggal. Délután érkezett a szerb-magyar határhoz, ahol a vámvizsgálatot végző pénzügyőrök megtalálták a gépkocsi üzemanyag-tartályában és a pótkerékben a kábítószert. A hatóság tagjai 30 darab vákuumfóliázott csomagot foglaltak le, amelyek összesen közel 13 kg kannabiszt tartalmaztak. A kiérkező rendőrök a sofőr autóját is lefoglalták.

A lefoglalt drog hatóanyag tartalma jelentős mennyiségű, azt a férfi azért akarta Magyarországon keresztül a csehországi Prágába szállítani, hogy ott a bűntársai forgalomba hozhassák.

A sofőr letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűnkísérletével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és kiutasítás kiszabását indítványozta a férfival szemben azzal, hogy a lefoglalt csempészautót és a drogot is el kell kobozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik