Belföld

Lemondott a Volánbusz éléről Dávid Ilona

Néhány órával azután, hogy nyilvánossá vált, hogy július 15-től a MÁV Zrt. lesz a Volánbusz Zrt. tulajdonosi joggyakorlója, Dávid Ilona, a buszos társaság eddigi vezérigazgatója bejelentette távozását.

Dávid Ilona a Facebook-oldalán közölte a döntését.

A rám bízott feladat teljesítése után távozom a Volánbusz Zrt. éléről. 2018 augusztusában a Volán-társaságok újjászervezésére kértek fel, ami a 2019. október 1-jén létrejött integrációval és az azóta eltelt időszakban véghez vitt fejlesztésekkel megvalósult. Az országos vállalat működése hatékonyabbá, átláthatóbbá, eredményesebbé vált, a szolgáltatás színvonala folyamatosan emelkedett.

– írta a távozó vezérigazgató.

A közlekedési cégek átrendezését bejelentő közlemény mindamellett nem a kormányzat megelégedését sugallta. A közlemény szerint az egységes irányítási struktúra megteremtésével  az a kormányzati szándék valósul meg, hogy a jövőben az ország valamennyi településén javuljon a közösségi közlekedési közszolgáltatás, a vidéki lakosok mobilitásának biztosítása, a városi és agglomerációs forgalom pedig a környezetkímélő közösségi közlekedésre terelődjön át.

Dávid Ilona 2010-ban lett a GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke, majd 2012–2018 között a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját töltötte be 2018-ban került a Volánbusz és a DAKK Zrt. elnök-vezérigazgatói székébe. 2019. október 1-jétől a regionális közlekedési központok beolvadásával létrejött Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója volt.

A rám bízott feladat teljesítése után távozom a Volánbusz Zrt. éléről. 2018 augusztusában a Volán-társaságok…

Közzétette: Dávid Ilona – 2020. július 15., szerda

 

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik