Belföld

Egy KDNP-s politikus szerint Deutsch Tamás zsidóságára utalt egy jobbikos a parlamentben

Közjáték zavarta meg a keddi parlamenti ülést, amelyen az EU-s hitelfelvételi mentőcsomagról vitázott az Országgyűlés – írja az Index. Deutsch Tamás felszólalása után szót kért a KDNP-s Soltész Miklós, aki azt állította, hogy amikor a fideszes EP-képviselő arról beszélt, hogy a Jobbik (egészen pontosan Gyöngyösi Márton jelenlegi EP-képviselő, még 2012-ben) a zsidó képviselők listázását kérte, a jobbikos Nunkovics Tibor szóban és „jellel” is Deutsch Tamás zsidóságára utalt.

Nunkovics Tibor a parlamentben. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Soltész felszólalásából nem derült ki, hogy Nunkovics mit mondott és mutatott szerinte. De a kormánypárti sorokból állítólag többen hallották és látták Nunkovics utalásait, néhány közbe is kiabáltak Soltész szavainál, hogy „így van, szégyen, gyalázat”. Ezt követően az ülést vezető Latorcai János azt mondta,

tudom, hogy ez egy nagyon súlyos kifejezés volt, és ez egy nagyon súlyos dolog, úgy gondolom, a Ház ezt meg fogja vizsgálni ezt a felszólalást.

Nunkovics Tibor is szót kért, és elismerte, hogy bekiabált, de tagadta, hogy Deutsch zsidóságára utalt volna.

Szégyen az, hogy nem hallják, hogy az ember mit mond

– mondta a jobbikos képviselő, aki szerint a jegyzőkönyvek majd tisztázzák. Az viszont az ő felszólalásából sem derült ki, hogy mit kiabált Deutschnak.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik