Belföld

Szolgálaton kívüli rendőr mentett hősiesen életet

Még péntek este jelentette be a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra egy szolgálaton kívüli rendőr, hogy a gergelyiugornyai Tisza-híd alatt egy férfit sodor a folyó. A kapitányság ügyeletvezetője azonnal intézkedett, hogy a mentőket és a katasztrófavédelmieseket a helyszínre irányítsa.

A bejelentőnek, Bordás László rendőr őrmesternek hatalmas erőfeszítések árán sikerült a folyón sodródó, később egy uszadékban megkapaszkodó férfit a csónakjába emelnie, akit később a mentőszolgálat munkatársai a kórházba szállítottak.

A bátor manőver a folyó erős sodrása miatt rendkívül veszélyes volt és nagy összpontosítást igényelt a hős munkatárstól! – írják a police.hu-n.

A cikkben Skultéti Attila rendőr őrnagy munkájáról is elismerően írnak, aki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ főügyeleteseként „ugyancsak magas színvonalú munkavégzésről tett tanúbizonyságot, ami során végig telefonon irányította és koordinálta a Gergelyiugornyánál tevékenykedő egységek szakmai munkáját”.

Kiemelt kép: MTI / Balázs Attila

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik