Belföld

Megint hétvégén fordul nagyot az időjárás

Szombaton érkezik az újabb hidegfront, nagy lesz a szél, vasárnap már sehol nem érjük el a 30 fokot — írta meg az Időkép.

Mint írják: szombat napközben egy északnyugat felől érkező hidegfront szakíthatja meg a kánikulát. Viharossá fokozódó északnyugati szél, az esti óráktól pedig főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén záporok, zivatarok kísérhetik átvonulását. A front előtt még 26-36 fokig melegszik a levegő, kora délutántól északnyugat felől rövid idő alatt akár 10-15 fokot is eshet a hőmérséklet.

A gyors lehűlésen kívül a szél okozhat még fejfájást a lap szerint, ugyanis napközben a délies légmozgás lehet élénk, majd a front átvonulásával az északnyugati szél járhat viharos, 70-80 km/órás lökésekkel.

Egy-egy zivatar késő délután az Északi-középhegység térségében alakulhat ki a front előterében, a csapadék java azonban az esti órákban érkezhet. Este a Dunántúlon, éjjel egyre keletebbre számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. Vasárnap napközben kisüt a nap, azonban továbbra is erős lesz a szél, és mindössze 21-27 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik