Belföld

Hat éve zaklat egy nőt, de még mindig szabadlábon van

Az RTL Klub Fókusz című műsora egy 27 éves nő történetét mutatta be. Lengyel Fiorellát hat éve zaklatja egy férfi, a nő azóta félelemben és állandó szorongásban él. A férfi egy kávézóban szúrta ki őt még 2014-ben, majd elkezdett írogatni neki Facebookon. Kamu profilokat használt, a hat év alatt több ezer üzenetet, képet, videót küldött Fiorellának, aki egy évig nem is tudta, hogy ki zaklatja.

A Fókusz megjegyzi,

az eset tankönyvi. A férfi kinézi az áldozatát, információkat gyűjt róla, névtelenül írogat, majd követni kezdi, később már mindenhol ott van, mindent tud az áldozatáról és a családjáról. 

Fiorella másfél év után ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. Közben már a húgát is elkezdte követni a férfi, aki végül bíróság elé került és 2019. május 21-én egy év hat hónap felfüggesztettet kapott. Vagyis nem került börtönbe, a férfi pedig folytatta a zaklatást, a nő ezért felmondott budapesti munkahelyén, Ausztriába költözött, de a férfi oda is követte.

Fiorella ismét feljelentést tett, miután a zaklató egy kutyasétáltatás közben megfogta a kezét. A nőnek aztán új barátja lett, ez felbosszantotta a férfit, és azzal fenyegette őket, hogy meg fogja verni. Pár héttel később aztán bekövetkezett, amitől az egész család tartott.

Egy kereszteződésben direkt nekik tolatott a zaklató,

majd a nő nyakát megragadta, a barátját pedig úgy megütötte, hogy hátraesett, beverte a fejét és eszméletét vesztette.

Az első vizsgálatok azt állapították meg, hogy vérömleny keletkezett az agyában.

A rendőrök bilincsben vitték el a támadót, de pár nappal később kiengedték, nem sokkal ezután a nő egyik testvérét is megverte. A férfi még mindig szabadlábon van. Fiorella úgy érzi, a férfi tönkre tette az életüket és a családjuk rettegésben él. A nő sehova nem megy sötétben.

Fiorella ügyvédje azt mondja, szerencsés véletlen, hogy nem lett komolyabb következménye a férfi tetteinek, és megjegyezte azt is, még csak távoltartási végzést sem rendeltek el vele szemben. Ráadásul a bántalmazásokat már úgy követte el, hogy feltételesen van szabadlábon.

A Fókusz teljes riportját itt lehet megnézni:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik