Belföld

Klebelsberg Központ: Nem kifizetésre, közös programra kaptak tanáronként 1000 forintot a veszprémi iskolák

Fejenként ezer forinttal honorálta pedagógusai egy jelentősebb csoportját a veszprémi tankerület pedagógusnap alkalmából, a jutalmat ők naptár formájában vághatták zsebre – írta hétfőn a Magyar Narancs. Az egyik középiskola hatvanfős tantestületében a jutalom összege elérte a 60 ezer forintot.

A Klebelsberg Központ (KK) szerint a cikk csak egy alaptalan hecckampány, mely tévedéseken, csúsztatásokon alapuló álhír. A KK cáfolatából viszont kiderült, hogy a Klebelsberg Központ valóban 1000 Ft/fő összeget szánt a pedagógusokra, csak nem egyéni kifizetésre, hanem valamilyen közös programra gondoltak. Mint írják:

 A Veszprémi Tankerületi Központ 1000 Ft/fő keretet biztosított intézményei számára nem személyi jellegű kifizetésként, hanem tantestületi összejövetel, közös program vagy bármilyen egyéb, az intézményvezető által eldöntött célra fordítható összegként.

Hozzátették, mivel az összeg felhasználásáról az intézményvezetők önállóan dönthettek, így tekintettel arra, hogy a járványhelyzet miatt számos helyen nem tartottak összejövetelt, ajándéktárgy vásárlásra is költhették ezt az összeget.

A KK indulatos közleményében arról ír, hogy az ellenzéki sajtótermékek és pártok egy politikai hecckampányt építettek fel, amely hemzseg a valótlanságoktól, majd megjegyezték, hogy sem Kásler Miklósnak, sem a KK-nak nem volt tudomása az intézkedésről:

Túl azon, hogy az alapinformáció nem igaz, sem Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úrnak, sem a Klebelsberg Központnak nem volt tudomása a tankerületi központ, valamint az intézményvezető intézkedéséről, ezért egyszerűen rágalom hozzá kötni egy olyan döntést, amelyben sem hatásköre, sem illetékessége nincs. Ismételten felhívjuk az érintett sajtótermék figyelmét, hogy a “KLIK” 2016. december 31-én megszűnt.

kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik