Belföld

Kikapcsolhatják az áramot a zűrös veresegyházi lakóparkban

Villany nélkül maradhat csaknem száz család a veresegyházi lakóparkban. A beruházó levélben értesítette őket, hogy jövő héten kikapcsolják az áramot, tartozás miatt. Egyéni mérőóra sok lakásnál nincs, ezért a beruházó kalkulálja ki a lakásokra jutó rezsit. Ők ezt fizetik, de nem látnak rá, hogy a beruházó utal-e a közműszolgáltatóknak – derül ki az RTL Klub híradójából. A beruházó elismerte, hogy valóban tartozik az áramszolgáltatónak, de csak annyival, amennyivel neki a lakók.

Ez az a lakópark, amely bár már évek óta lakják, papíron nem is létezik. A lakások még mindig nem kerültek a lakók tulajdonába, a vezetékek sok helyen lógnak – de közben minden egy kicsit rosszabb. Egyik lakó mesélte az RTL Klub híradójának, hogy a fűtési szezon közepén volt olyan épület, ahol nem volt fűtés, melegvíz hol van, hol nincs.

Az ügyben csalás miatt nyomoz a rendőrség, a beruházó cég ellen pedig felszámolás indult. A héten a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű cégnek nyilvánította a beruházót. Ez azt jelenti, hogy felgyorsulhat a felszámolási eljárás.

 

Kiemelt kép:  Fotó: RTL Klub

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik