Belföld koronavírus

A járványra hivatkozva kérte a nemi erőszakkal vádolt férfi, hogy engedjék ki az előzetesből

A Szegedi Ítélőtábla, a fellebbviteli főügyészség indítványával egyezően, helybenhagyta a Kecskeméti Törvényszék végzését, amellyel a szexuális erőszakkal vádolt lajosmizsei férfi letartóztatásának megszüntetése és enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása iránti indítványát elutasította.

A férfival szemben a Kecskeméti Törvényszéken folyik szexuális erőszak bűntette miatt eljárás és az eljárás tárgyalási szakaszában az új koronavírus miatt kialakult járványhelyzetre hivatkozással a letartóztatásának a megszüntetése iránt terjesztett elő indítványt – számolt be az ügyészség honlapja.

A Kecskeméti Törvényszék a férfi indítványát elutasította, aki a végzés ellen fellebbezést jelentett be. A Szegedi Ítélőtábla a férfi fellebbezését nem tartotta alaposnak és megállapította, hogy az időközben kialakult járványügyi veszélyhelyzet önmagában nem olyan ok, ami a kényszerintézkedés megszüntetését indokolná, ezért az elsőfokú bíróság végzését a fellebbviteli főügyészség indítványával egyezően helybenhagyta.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: 24.hu/Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik