Belföld

Egymilliárdot kaszált a fideszes körzetben egy szerencsés turbinagyártó a TOP-os pályázatokon

Különösen alakultak a Településfejlesztési Operatív Pályázatok (TOP) Szabó Zsolt korábbi fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő hatvani választókerületében – írja a Népszava, aminek a figyelmét Hadházy Ákos független képviselő hívta fel a különös jelenségre.

Arra tudniillik, hogy tizennyolc településen rendre ugyanazokat a cégeket hívták meg ajánlattételre a Heves megyei 3-as számú választókörzetben: közülük legtöbbször – tizennégyszer – a MOVIÁD Kft. került ki győztesen. „A cég sikere annak tükrében különösen figyelemreméltó, hogy építőiparral alig négy éve foglalkozik a társaság, főtevékenysége a motor és turbinagyártás, miközben az elnyert munkák többsége épületszigetelés és felújítás volt összesen egymilliárd forint értékben” – írja a lap.

A Heves megyei 3-as számú választókörzetben tizennyolc településen rendre ugyanazokat a cégeket hívták meg ajánlattételre, a legtöbbször – tizennégy alkalommal – a turbinagyártó MOVIÁD Kft. nyert

A Népszava megkérdezte a MOVIÁD Kft.-t is, szerintük nyílt és tisztességes versenyben nyertek-e el egymilliárdos összértékű munkát Szabó Zsolt körzetében. Mór Viktor ügyvezető igennel felelt, arra pedig, hogy energetikai cégként miért pályáztak építőipari beruházásokra, azt válaszolta: a szabad vállalkozáshoz való jogot az alaptörvény biztosítja.

Kiemelt kép: Szabó Zsolt, a Fidesz képviselője a Budapest-Belgrád vasútvonal újjáépítési beruházás magyarországi szakaszának fejlesztéséről, kivitelezéséről és finanszírozásáról szóló törvényjavaslat általános vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik