Belföld

Fél év alatt 23 milliót lopott munkahelyéről az enyves kezű bábolnai takarítónő

Kihallgatták a komáromi nyomozók azt a nőt, aki fél éven keresztül heti rendszerességgel lopott a munkáltatójától. A pénz egy részét a nyomozók lefoglalták az abból vásárolt termékekkel együtt – írja a police.hu.

A nő a bábolnai munkahelyén dolgozott takarítóként, és a munkája során minden helyiségbe be tudott jutni. Abba az irodába is volt bejárása, ahol a cég a bevételét tartotta.

A gyanú szerint a 65 éves nő 2020. január és június hónapok között rendszeresen lopott a cég pénzéből. A bevételt lemezkazettában tárolták, ami nem volt lezárva, így a pénz elvétele nem okozott nehézséget – írja a police.hu.

A nő alkalmanként több százezer forintot vett el, a fél év alatt 23 millió forint kárt okozott. A pénzből később kerti gépet, ruhákat, üdülést fizetett ki, valamint bútorokat, elektronikai termékeket és sporteszközöket vásárolt, és lakás felújítására is költött.

A takarítónőt a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, ellene jelentős értékre folytatólagosan elkövetett lopás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A bábolnai lakos a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik