Belföld

Rezsitámogatást kaphatnak a budapestiek

Újraindul a Fővárosi Lakásrezsi Támogatás – jelentette be közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

A távhő- vagy a víz-, csatorna- és szemétszállítási díj megfizetését segítő, éves szinten 24 000 Ft összegű támogatásra azok a budapesti háztartások jogosultak, amelyek – szociálisan rászoruló vagy fogyatékkal élő – védendő fogyasztónak minősülnek, és a védendő áram- vagy gázfogyasztói nyilvántartásba vételüket vagy annak kezdeményezését igazolják. A támogatásra fordított közforrások így a leginkább rászoruló budapestiek lakásfenntartási terheit enyhítik. A védendő áram- és gázfogyasztók körének a bővítése pedig a szolgáltatásból való kikapcsolás megelőzését segíti elő.

A támogatás július elsejétől igényelhető postán vagy a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálati irodáin.

A jogosultság megállapítását, a támogatás folyósítását és az egyéb adminisztratív feladatokat a Hálózat Alapítvány látja el. A Fővárosi Közgyűlés júniusi ülésén jóváhagyott támogatási szerződés – a havi rezsitámogatás újraindulása mellett – a Hálózat Alapítvány által nyújtott hátralékkiegyenlítő és krízistámogatás működéséhez szükséges forrásokat is biztosítja – áll a közleményben.

A támogatásokról, a jogosultság feltételeiről és az igénylés módjáról részletes tájékoztatás érhető el a Hálózat Alapítvány honlapján.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik