Belföld

Elutasították a kiskunmajsai gyilkos szabadlábra helyezési kérelmét

Elutasították a szabadlábra helyezési kérelmét, és fenntartották a letartóztatását annak a nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolt férfinak, aki 2018 szeptemberében a halálra vert egy nyugdíjast Kiskunmajsán.

A férfi az éjszakai órákban lopási céllal behatolt egy kiskunmajsai ingatlan udvarába, majd egy lapáttal úgy megverte a zajra felébredő lakót, hogy az később a többszöri, életmentő beavatkozás ellenére elhalálozott.

A férfi bűncselekménye 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető. A Kecskeméti Törvényszék szökés elrejtőzés valamint bűnismétlés veszélye miatt letartóztatta az elkövetőt, aki fellebbezett a döntés ellen.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság végzését megalapozottnak ítélte, indokaival egyetértett, ezért a bíróság határozatának helybenhagyását indítványozta az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé. A táblabíróság osztotta az elsőfokú bíróság indokait és a fellebbviteli főügyészség indítványával egyezően a törvényszék vádlott letartóztatását elrendelő határozatát helybenhagyta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik