Belföld

Karácsony: Meg fogjuk védeni a Hajógyári-szigetet

Meg fogjuk védeni a Hajógyári-sziget zöldjét – írta Karácsony Gergely Facebook oldalán azt követően, hogy a Népszava nyomán mi is beszámoltunk arról, hogy grandiózus gátépítést tervez a kormány az Óbudai-szigeten.

Karácsony megjegyzi, olyan beruházáshoz,

amely a kormányhivatal tervei szerint is 1000 fa kivágásával, a zöldfelület megcsonkolásával járhat, sem a főváros, sem a kerület polgármestere nem járul hozzá.

Közben az Óbudai-szigettel kapcsolatban az Országos Vízügyi Főigazgatóság közleményt adott ki, melyben arról írnak, hogy a hozzájuk eljutott kérdések több olyan szakterületet érintenek, „melyek túlmutatnak az OVF kompetenciáján, az érdeklődésekre a Kormányzati Tájékoztatási Központ ad ki egységes állásfoglalást”.

A kormány három éve határozott a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia létrehozásáról az Óbudai sziget déli részének Pest felőli szarván, de egészen tavalyig nem sok minden történt az ügyben. Akkor azonban a kabinet újabb határozatot hozott, amelyben döntött a sziget árvízvédelmi rendszerének kiépítéséről. A beruházás előkészítésére 628 millió forintot biztosított. Az egész gátrendszer kiépítésére pedig most 12-17 milliárd forintot becsülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik