Belföld

Egy Tolna megyei horgásztóból fogták ki a Balatonból ellopott 30 kilós pontyot

Az Öreg vándor néven ismert több mint 30 kilós hatalmas hal az elmúlt három évben több balatoni településen is horogra akadt, nemrég viszont egy Tolna megyei horgásztóból emelték ki a pontyot – írja az infostart.hu.

Illegális áttelepítésére a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai figyeltek fel, Facebookon ugyanis azzal büszkélkedett valaki, hogy rekordfogást csinált. Az eddigiek alapján viszont a tóban közel sem élt ekkora ponty és horgászfogásban sem volt erre példa, ráadásul a fotók alapján egyértelműen beazonosítható volt, hogy a Balaton öreg vándoráról van szó.

Az esetet jelentették a Nébihnek, amely megkereste a tógazdát, aki vállalta, hogy amint újra kifogják a halat, értesíti a Nébih-Állami Halőri Szolgálat munkatársait, és a ponty visszaszállításra kerül a Balatonba. Az Infostrart cikke szerint ez meg is történt, június 26-án kapták a jelzést az ismételt fogásról, azonnal útra keltek egy halas káddal felszerelt autón, ami biztosította az állat biztonságos visszaszállítását, megfelelő körülmények között. Az Öreg vándort Siófoknál engedték vissza a Balatonba.

kiemelt kép: balatonihal.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik