Belföld

Vádat emeltek a feleségét összerugdosó nyugdíjas ellen

A Győri Járási Ügyészség két rendbeli, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy nyugdíjas férfival szemben.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2018-ban és 2019-ben is súlyos sérüléseket okozva bántalmazta a vele 48 éve házasságban élő feleségét egy Győr-Moson-Sopron megyei faluban. A tettlegességbe torkolló viták a férfi italozási szokásaira voltak visszavezethetők.

Az első bántalmazás alkalmával a férfi az otthonuk előszobájában meglökte a sértettet, aki ettől hanyatt esett. A feleség védekezésre emelte a kezét, de a férje úgy megcsavarta azt, hogy kificamodott a válla.

Második alkalommal a férfi az udvaron lökte meg a feleségét, majd a földre eső asszonyt legalább ötször megrúgta, jobb kezét pedig megcsavarta. Az asszony a bántalmazástól szegycsonttörést, zúzódásokat és jobb felkarjának ficamát szenvedte el.

A férfivel szemben kiszabható szabadságvesztés mértéke a halmazati szabályokra tekintettel hét és fél év. Az ügyészség gyorsított eljárásban büntetővégzés meghozatalára és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik