Belföld

Fél kiló kokaint, és 138 kiló füvet foglaltak le egy razzia során

Jelentős mennyiségű droggal elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indított eljárást a rendőrség négy Budapesten, illetve Pest megyében élő férfival szemben – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a négy középkorú férfit a rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével csütörtökön fogták el több helyszínen, összehangolt akcióban.

Az MTI azt írja: a gyanú szerint egyikük, a díler 2019 áprilisa óta adta tovább társainak a kábítószert, amelyet a másik három férfi továbbértékesített. Ketten közülük amellett, hogy kokaint terjesztettek, idén áprilistól marihuánát is termesztettek – írták. Az erre a célra átalakított vidéki házban több száz tő növény gondozásához szükséges eszközöket, nagy teljesítményű ventilátorokat és szellőztető rendszereket foglaltak le a nyomozók. A rendőrség tájékoztatása szerint a szemle megkezdésekor már learatott és lefoglalt kannabisztörmelék súlya bruttó 138 kilogramm volt.

Hozzátették: az elfogott gyanúsítottak tartózkodási helyein csaknem fél kilogramm kokaint, porciózáshoz szükséges mérlegeket és egyéb eszközöket, továbbá mintegy hétmillió forint készpénzt, valamint kriptodevizabányász-gépeket foglaltak le.

A négy férfit a rendőrök kihallgatták és kezdeményezték letartóztatásukat.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik