Belföld

Fenntartaná az ügyészség Bróker Marcsi nyomkövetős bűnügyi felügyeletét

Brúker Marcsi bűnügyi felügyeletének további fenntartására tett indítványt a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője, D. Sándorné ellen 760 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. A vádirat szerint a Kun-Mediátor papíron utazási irodát üzemeltetett, valójában tiltott betétgyűjtést folytatott, azonban miközben ügyfelek azt hihették, hogy betétekbe, értékpapírokba kerül a pénzük, ez nem történt meg.

A tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárd forintnál is nagyobb lehet, mert sokan nem jelentkeztek károsultként. Volt olyan sértett, aki 1 milliárd forintot meghaladó összeggel károsodott, de sokan voltak olyanok is, akik több tíz millió forintot veszítettek a vádlottal kötött „üzleti befektetés” miatt.

D. Sándorné a gyanúsítotti kihallgatását megelőzően külföldre távozott és ott közel másfél évig elrejtőzött annak érdekében, hogy kivonja magát a büntetőeljárás hatálya alól, kézre kerítésére a belize-i hatóságok közreműködésével került sor. A vád szerinti cselekményei jelentős tárgyi súlyúak, elítélése esetén hosszú tartamú büntetéssel kell számolnia.

Mivel a terhelt letartóztatásának tartama elérte a törvényi maximumot, az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék 2019. december 10-én arról döntött, hogy a letartóztatás megszűnése miatt a terhelt bűnügyi felügyeletét rendeli el a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazása mellett.A vele szemben alkalmazott kényszerintézkedés indokoltságának felülvizsgálata pedig ismételten esedékessé vált.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az eljárási cselekményen történő jelenlét biztosítása, a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében indítványozta bűnügyi felügyelet további fenntartását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik