Belföld

Távozik Orbánék egyik államtitkára

Távozik az  Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára – írja az MTI. Perényi Zsigmond saját kezdeményezésére, egészségi okokból válik meg posztjától, amelyet tavaly ősz óta tölt be.

A közleményben azt írták, hogy az államtitkári megbízatás megszűnésének időpontját a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök határozza meg. A kormányzati struktúrában az innovációs és technológiai miniszter felel az európai uniós források felhasználásáért. Amíg a tárca új szakterületi államtitkárának személyéről nem születik döntés, addig a fejlesztéspolitikai ügyeket az innovációs és technológiai miniszter közvetlen irányítása alatt kezeli a minisztérium.

Kiemelt kép: Perényi Zsigmond, az Innovációs és Technológiai Minisztérium uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a magyar-amerikai Fulbright ösztöndíjak finanszírozásáról tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2020. február 10. Az ösztöndíjprogram támogatási összege a jelenlegi mintegy 250 millió forintról 2022-re 400 millió forintra emelkedik. MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik