Belföld

Részbeni beismerő vallomást tett a férfi, aki sörétes puskával lőtt a pénzbehajtókra Kemecsén

Hamarosan vádat emelhetnek az ellen a 38 éves nyíregyházi H. Pál ellen, aki másfél évvel ezelőtt sörétes vadászpuskával lőtt két férfira egy üzleti vita után Kemecse külterületén. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya megkeresésünkre azt közölte, hogy az emberölési kísérlettel gyanúsított férfi részbeni beismerő vallomást tett a nyomozati szakban, és elismerte, hogy lövéseket adott le a két férfi irányába.

Az ominózus napon H. Pál a szülei kemecsei házában tartózkodott. Egy korábbi anyagi vita miatt az udvarra érkezett egy 45 éves taktakenézi és egy 40 éves tiszavasvári férfi, akikre a gyanúsított fegyvert fogott, és felszólította őket arra, hogy hagyják el a területet.

A pénzért érkező férfiak ennek nem tettek eleget, ezért a gyanúsított a nála lévő és engedéllyel tartott sörétes vadászfegyverével lövéseket adott le az irányukba. A lövések következtében a 45 éves és a 40 éves férfi is nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedtek. A lövések testszerte érték őket, melynek következtében hát, hasfal, végtagok sérülését szenvedték el, illetve egyikük alkarcsontja is eltört..

A rendőrök megtalálták, és lefoglalták az elkövetés során használt vadászfegyvert. A szabolcsi rendőrök lezárták a nyomozást, így hamarosan sor kerülhet a vádemelésre is.

Fotók: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik