Belföld

Katonai harci konvojok közlekednek jövő héten, közölték az útvonalukat

Katonai menetoszlopok közlekedésére kell számítani az ország több helyszínén – közölte a Honvédelmi Minisztérium. 

Mint írták, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár 2020. június 24-én (szerdán) 14:00 és 2020. június 25-én (csütörtökön) 13:00 óra között kiképzési célból katonai menetet hajt végre. Az említett időszakban katonai gép- és harcjárművekből álló oszlopok közlekedésére kell számítani a Hódmezővásárhely – 47. számú fő út – M43 autópálya – M5 autópálya – M0 autópálya – M1autópálya – 1. sz. fő út – Tata útvonalon.

A menetoszlop ugyanezen az útvonalon tér vissza Hódmezővásárhelyre 2020. június 26-án (pénteken) 04:00 és 14:00 óra között.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

Hozzátették: A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Kiemelt kép: Légvédelmi harci eszközök a Tobruq Legacy 2018 DV Day légvédelmi rakétaharcászati gyakorlat utolsó napján tartott bemutatón az MH Bakony Harckiképző Központ területén, Gyulafirátót határában 2018. június 14-én. A gyakorlaton 19 ország közel ezer katonája vett részt 300 technikai eszközzel. (MTI / Krizsán Csaba)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik