Belföld

Óriási razzia volt a Deák téren és a bulinegyedben, 900 embert igazoltattak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság civil- és egyenruhás rendőrei együttműködve a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, az innovációs minisztérium, a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársaival kétnapos közrendvédelmi- és bűnmegelőzési akciót tartottak Budapest belvárosában.

A rendőrség közleménye szerint az akció célja a Deák téren és az Erzsébet téren, valamint a VI. és VII. kerületben a közrend, közbiztonság fenntartása, a kábítószerhez köthető bűncselekmények megelőzése, a körözött, illetve a garázda, erőszakos magatartást tanúsító személyek elfogása.

A rendőrök az akció ideje alatt közel 900 embert igazoltattak, és 90 autót ellenőriztek. Az intézkedések során garázdaság miatt nyolc, kábítószer-kereskedelem miatt két, kábítószer birtoklás miatt hat, elfogatóparancs alapján négy körözött embert fogtak el. A járművezetők közül hármat ittas vezetés, kettőt vezetéstől eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt állítottak elő, három esetben pedig a járművek engedély nélküli átalakítása miatt tettek szabálysértési feljelentést.

Tizennégy külföldit ellenőriztek, és két ukrán állampolgárt túltartózkodás miatt állítottak elő. A társszervek nyolc taxissal szemben eljárást indítottak, három alkalommal azért, mert nem adtak nyugtát, két esetben az autók műszaki hiányosságai miatt, egy ízben rossz műszaki állapotú jármű miatt, egy-egy esetben a sofőr vezetői engedélyének hiánya és engedély nélküli járművezetés miatt.

A rendőrök a társszervekkel együtt összesen 93 kereskedelmi egységet ellenőriztek, öt esetben indult eljárás közterület használati szabályok megsértése miatt. Közterületi szeszesital fogyasztás miatt 28 alkalommal szabtak ki bírságot összesen 760 ezer forint értékben.

A hatóságok az elkövetkező időszakban a társszervekkel közreműködve, előre be nem jelentett időpontokban tovább folytatja a főváros belvárosi régióját érintő bűnügyi- és rendészeti akciósorozatát.

Fotó: Rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik