Belföld

Zivatar és széllökések miatt adtak ki riasztást

Hétfőn napközben szakadozik a felhőzet, de döntően sok felhőre és csupán néhány órás napsütésre számíthatunk — írja a Kiderül.

A Dunántúl keleti részén és a Dunától keletre még több helyen várható zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharossá fokozódó szél kísérheti. Délutántól a Nyugat-Dunántúlon jelentősen csökken a felhőzet. Az északnyugati, északi szél ismét nagy területen lesz erős, főként a Dunántúlon viharos széllökések is előfordulnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 fok között valószínű. Késő estére 17 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több járásra is riasztást adott ki széllökések és zivatar miatt:

Kép: met.hu

Széllökés miatt:

Kép: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat emellett

  • Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyékre zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést.
  • Zala, Veszprém, Vas, Somogy, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Pest megyében széllökések miatt van érvényben figyelmeztetés.
  • Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megyékre felhőszakadás miatt adtak ki figyelmeztetést.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik