Belföld

“A kórház inkubátorába tettem a babát” – állítja a halmajugrai csecsemőgyilkos

Szökés, elrejtőzés veszélye miatt letartóztatta a bíróság azt a 35 éves halmajugrai nőt, akinek holtan találták meg a csecsemőjét június 18-án Tarnaméra közelében – közölte megkeresésünkre Konkoly-Thege László, a Heves megyei Főügyészség szóvivője.

Hozzátette, az emberöléssel gyanúsított asszony elismerte, hogy ő szülte meg a gyermeket, de a kihallgatása során azt állította, hogy nem a Tarnaméra közelében lévő bokros részen rejtette el az újszülött gyermekét, hanem betette a gyöngyösi kórház inkubátorába.

Az egészségügyi intézmény inkubátorában viszont nem találtak újszülött csecsemőt a kérdéses időpontban, ezért szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 35 éves nő június 16-án szülte meg a picit, majd magára hagyta Tarnaméra közelében. Úgy tudjuk, hogy a történtekről a nő egyik hozzátartozója értesítette a hatóságokat.

Az elsődleges orvosi vélemény megállapította, hogy ellátatlansága miatt halt meg a baba. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és letartóztatta az emberöléssel gyanúsított asszonyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik