Belföld

Egy MSZP-s oldal véletlenül leleplezte Karácsony Gergely titkos akcióját

Rendkívüli: Karácsony bekeményít, tüntetésre hívja az ellenzékieket – itt vannak a részleteket. Ezzel a címmel jelent meg bejegyzés szombaton, a Hírhugó nevű szocialista propagandaoldalon. A bejegyzésben Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésére hivatkoznak, ami így szól:

„A kormány büntetőhadjáratba kezdett Budapest ellen. A tiszta és világos választói akaratot költségvetési eszközökkel, a városunkra szabott igazságtalan és káros megszorításokkal akarja felülírni.

Ezért kérlek, hogy most vasárnap, június 21-én délelőtt 10 órától 11 óráig a megnyitott pesti alsórakparton, a Lánchíd melletti részen, a Magyar Tudományos Akadémia előtti szakaszon álljunk ki együtt a fővárosunkat fojtogató elvonások, a kicsinyes politikai bosszú ellen. Örülnék, ha újra találkozhatnánk és válthatnánk pár szót vasárnap”.

Apró probléma, hogy nem létezik ilyen Facebook-poszt.

A 444 utánajárt, hogy mégis mi ez az egész. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke tisztázta, hogy az üzenetet szimpatizánsok kapták meg chatüzenetben.

Nem lesz szervezett tüntetés vagy bejelentett rendezvény, csupán egy akció készül. Hetek óta érződik az igény egy egyértelmű kiállásra a budapestiek védelmében, erre szerveződik az akció vasárnap

– oszlatta el a homályt a kabinetfőnök.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik