Belföld

Mórahalmi ékszerrablás: nem került elő a 30 milliónyi arany

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a két szerb férfival szemben, akik öt évvel ezelőtt kirabolták az egyik mórahalmi ékszerboltot.

A vádirat szerint a férfiak 2015 július 21-én, délután ötkor jelentek meg az egyik mórahalmi ékszerboltnál, ahol egyikőjük az üzlethelyiség előtt tartózkodó üzletvezető nőtől egy pohár vizet kért. A nő a kérésnek eleget téve bement a boltba, a vizet kérő férfi pedig követte. Mialatt a nő egy flakonba vizet engedett, a férfi mögé állt, befogta a száját és erősen magához húzta.

Ezalatt a másik férfi is bement a boltba, majd megkötözték a nőt, beragasztották a száját és elvették tőle a páncélszekrény kulcsát. Ezután a páncélszekrényből magukhoz vettek 1,1 millió forint készpénzt, valamint 30,2 millió forint értékű aranyékszert. Az elkövetők a nőt megkötözve, a száját beragasztva hagyták hátra, majd külföldre menekültek. A tulajdonosnak okozott kár az eljárás során nem térült meg.

A két férfit elfogatóparancs alapján sikerült előállítani és őrizetbe venni  tavaly. A járási ügyészség jelentős értékre elkövetett rablás és személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat ellenük.

Kiemelt kép: rendőrség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik