Belföld

Szijjártó Péter nekitámadt az RTL Klubnak

A korrekt tájékoztatást kérte számon a csatornán a 20 milliárdos bútorcsere ügyében.

Szijjártó Péter hivatalos közösségi oldalán reagált az RTL Klub riportjára, amely arról számolt be, hogy 20 milliárd forintból vesz új irodabútorokat a kormány, miközben a pénzt a Demokratikus Koalíció inkább a munkahelyek megmentésére költené.

A külügyminiszter nehezményezte, hogy a riport elején éppen ő szerepelt, ahogy bőrszékéből felhívja kínai kollégáját, miközben az új irodabútorok közintézményekbe, így a minisztériumok mellett vidéki kormányhivatalokba, szociális intézményekbe is kerülnek.

Bár a csatorna jelezte, a kormánytagok dolgozószobáit csak a hasonló, saját stábjuk által készített videókból ismerheti meg a nagyközönség, Szijjártó Péter kifogásolta, hogy bőrszékét mint titokzatos, exkluzív kivitelű bútordarabot mutatták be. (A riportban ilyen minősítés egyébként nem hangzik el, csak annyit mond a riporter, hogy „egy bőrszékbe huppan bele Szijjártó Péter”.)

A miniszter mindenesetre jelezte, az ő székét nem érinti a csere. Azt írta, a szék már legalább 1998 óta van a külügyminiszteri irodában, az elmúlt 22 év alatt 8 ciklust szolgált végig. Ő nem akarja lecserélni.

Korrekt volt ez a tájékoztatás, RTL Klub?

– tette fel a kérdést Szijjártó Péter.


A riportban feltűnt egyébként Varga Judit igazságügyi miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter is. Ők nem sérelmezték az RTL Klub eljárását.

A riportból egyébként az is kiderült, hogy a kormány szerint a következő években is szükség lesz olyan médiaállványokra, amelyek alkalmasak kazettás magnók tárolására.

Kiemelt kép: Szijjáró Péter / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik