Belföld koronavírus

Müller Cecília: Lezajlott az első hullám, de továbbra is fontos az éberség

Az operatív törzs keddi tájékoztatásán Kiss Róbert rendőr alezredes beszélt először, aki elmondta, hogy a veszélyhelyzet fenntartása nem indokolt tovább. Azonban a járványveszély továbbra is fennáll, ezért alapították meg a járványügyi bevetési egységet. Ennek az egységnek a feladata a gyors reagálás a vírusra, az egységet az országos tiszti főorvos helyettese vezeti.

Müller Cecília az adatokkal kezdte: azt mondta, nagyon jó hír, hogy mindössze egy új fertőzöttet regisztráltak, ezer alá csökkent az aktív fertőzöttek száma.

Konszolidálódott, és gyakorlatilag lezajlott az első hullám Magyarországon

– mondta a statisztikára reagálva az országos tiszti főorvos.

Müller Cecília kiemelte, hogy a pandémia zajlik továbbra is a világban, így továbbra is fontos a járványügyi éberség. Az „idősek felszabadításáról”, a maszkviselési szabályokról a kormány fog dönteni, mondta Müller.

Üljön le a család, és egyfajta tervet készítsen a nyárra

– javasolta Müller Cecília a családoknak a nyári szünetre. Szerinte ha egészségesek a nagyszülők és a gyerekek, nincs akadálya, hogy a nagymama, a nagypapa vigyázzon az unokákra.

Az országos tiszti főorvos különösen hosszan beszélt a nyári szünetről. Főleg triviális dolgokat sorolt, mint például hogyan használjunk naptejet, de mondott egy meglepőt is:

azt javasolta, nézze meg mindenki a ház körül, hogy van-e ott akna.

Kiemelt kép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Ajánlott videó

Olvasói sztorik