Belföld

Vágó Istvánnál betelt a pohár: bojkottálja az ATV-t

„Na, most lett elegem” – ezzel a felütéssel írt Facebook-bejegyzésben jelentette be Vágó István, hogy nem kíván tovább szerepelni az ATV műsoraiban.

Na, most lett elegem.Egy ideje posztolgatok arról, hogy helyes-e, ha az "álmentős" történet eltakarja a valóban…

Közzétette: Vágó István – 2020. június 14., vasárnap

A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja a Heti Napló vasárnapi adásán háborodott fel, amelyben az egyik riport a Németh Athina-ügyről szólt. Vágó szerint az „álmentős” történet eltakarja a valóban megtörtént tragikus eseteket, amelyek a kórházi ágyak erőszakolt és hirtelen „felszabadítása” miatt álltak elő.

A Heti Napló Sváby Andrással legütősebb anyaga végig az MSZP videóján szörnyülködött, ide keverve a 2013-as bajai álvideót (mely valóban álvideó volt, amennyiben ott előre megírt szerepet játszott az összes résztvevő, míg Korózs Lajos azt mutatta be, amit a magát mentősnek mondó elmesélt, ilyen értelemben tehát nem volt álvideó), de szerepelt benne Demeter Márta szerencsétlen esete a ciprusi honvédségi géppel, valamint Szabó Tímea parlamenti felszólalása is, melyben – többek között! – ugyancsak hivatkozott Németh Athina adataira, melyeket azt megelőzően hazai és külföldi orgánumok egyaránt átvettek. Svábyék egész anyaga arra futott ki, hogy ez az ellenzék alkalmatlan az ország vezetésére

– írta Vágó István. Majd hozzátette, hogy szerinte „a propagandamédia meg is nyalná mind a tíz ujját, ha ők csinálták volna” a naplós összeállítást. A DK-s politikus azt nehezményezte, hogy az ellenzéket „ütötte” az ATV, ahelyett, hogy a kórházkiürítés tényével foglalkoztak volna. Ezért úgy döntött, „egy ideig” nem kíván szerepelni a csatorna műsoraiban.

Kiemelt kép: MTI / Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik