Belföld koronavírus

Csak 5 új koronavírus-fertőzöttet találtak

5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4069 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a hivatalos oldalon.

Elhunyt 3 idős, krónikus beteg. Ezzel 562 főre emelkedett az elhunytak száma, 2482-en pedig már meggyógyultak.

275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek száma 1025 fő. Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti.

„A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása.”

A parlament jövő héten szavaz a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatokról.

Kiemelt kép: Budapest, 2020. június 11. Krasznai Erika ápolónõ (b) védõfelszerelést vesz fel az éjszakai mûszak kezdetekor a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fõvárosi Szent János Kórházban 2020. június 4-én. MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik