Belföld

Vádat emeltek Hajdú Péter korábbi cégénél költségvetési csalás miatt

A Fővárosi Főügyészség és a Fővárosi Törvényszék is megerősítette a Magyar Hangnak, hogy eredményes volt a négy évig tartó nyomozás Hajdú Péter műsorvezető és producer korábbi cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél, és ennek megfelelően idén június elején vádemeléssel végződött.

Az akkor még Hajdú Péter vezette vállalkozásnál 2016 tavaszán indítottak nyomozást az adóhatóság nyomozói, ez zárult most vádemeléssel. Ahogy a főügyészség írja a lapnak, két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, ám a „közéleti szereplők személyiségi jogainak védelme érdekében” azt nem árulhatják el, hogy Hajdú a vádlottak között van-e.

A vád súlyos, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtották be a vádiratot. A vádlottak áfát csaltak, 0 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Hajdú Péter a nyomozás megindulása után néhány hónappal megvált a cégben viselt tisztségétől és tulajdonától, egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett a Frizbi Entertainmentnél az ügyvezető, és az ő cége lett a tulajdonos. Ezt követően a Bors megtalálta kárpátaljai otthonában a nőt, aki elmondta, hogy nem is ismeri Hajdú Pétert, soha nem találkozott vele, soha nem volt közös cégük. A nő egyébként meglehetősen szerény körülmények között él, idénymunkából tartja fenn magát.

A Magyar Hang azt írja, áprilisban jelent meg az adóhatóság friss tartozói szégyenlistája, melyen a korábban a showman által tulajdonolt Frizbi Entertainment Kft. „előkelő” helyen szerepel. A cégnél a 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes tartozás 800 millió forint felett van. Ezzel szinte egy időben lett Hajdú Péter – immár alkalmazottként – a Mészáros Lőrinc feleségének nevén lévő tévécsatornák, a Life TV és az Ozone TV vezérigazgatója. Hajdu Péter nem válaszolt a lapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik